• <s id="mub3f"><tr id="mub3f"><input id="mub3f"></input></tr></s>

  • <dd id="mub3f"></dd>
    1. 網站地圖關于我們

      查看相冊 View Gallery
      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第1張圖片

      利用回收材料建造的湖畔樹屋
      Tree House by the Lake is a home made from recycled materials in Vietnam

      由專筑網tianyi,小R編譯

      湖畔樹屋(Tree House by the Lake)通過回收的金屬板、再利用的木材和玻璃建造而成,由越南當地 H2工作室設計。

      該住宅位于越南 Chau Duc 區 Da Bang 湖畔,是一對老年夫婦委托 H2工作室設計,目的是讓他們和孫輩更親近大自然。

      它被森林環繞,用當地的廢舊材料建造,減少對周圍景觀的影響。

      Recycled metal sheeting and repurposed wood and glass form Tree House by the Lake, a home in Vietnam designed by local studio H2.
      Located on the shores of Da Bang Lake in the Chau Duc District in Vietnam, the home was commissioned by an elderly couple and designed by H2 to bring them and their grandchildren closer to nature.
      It is enveloped by a forest and was built from local scrap materials to reduce its impact on the surrounding landscape.

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第2張圖片
      ▲ 湖邊的樹屋是一座由 H2事務所設計
      Tree House by the Lake is a house by H2


      H2說:“這個項目的目的是打造一座與樹林融為一體的房子。建筑的外觀和內部裝飾都采用了古樸的田園風格,房屋內的一切都非常簡潔、輕盈,為陽光、風和樹木留出了發揮的空間!

      在森林樹冠的遮蔽下,房屋的設計類似于樹屋,其主體從地面升起,迎接來自湖面的涼風。

      "The aim of the project is to create a house that blends in with the woods," H2 told Dezeen.
      "The building has a rustic, idyllic appearance of old materials, along with the interior and everything in the house is very simple and light, to make room for sunlight, wind and trees to play," they continued.
      Shaded by the forest canopy, the home is intended to resemble a tree house, with its main form raised up from the ground to catch the cool breeze from the lake.

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第3張圖片
      ▲ 它位于越南的 Chau Duc 區
      It is located in Vietnam's Chau Duc District


      樹木還直接融入了建筑,通過露臺、空隙和屋頂的開口生長。

      湖邊的樹屋共有兩層,外形簡潔,下層設有玻璃窗,窗格可轉動,朝向花園和周圍的景觀。

      Trees are also integrated directly into the design of the home, growing through its terrace, voids and roof via openings.
      Simple in form, the two-storey Tree House by the Lake has a glazed lower storey with pivoting panes that open out onto the garden and surrounding landscape.

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第4張圖片
      ▲ 樹屋通過回收材料建造
      It was constructed with recycled materials


      上層的長方形體量覆蓋著下方空間,由回收的波紋鐵皮包裹,給人一種 "漂浮 "的感覺。

      下層是起居室,一棵樹穿過地板,成為整個空間的基石。周圍的綠色植物使玻璃、光滑的混凝土和波紋鐵板等材料的色調更加柔和。

      螺旋樓梯通往上層,一條寬敞的雙層木質走道將房屋兩端的臥室連接起來。

      走道是一個帶有玻璃屋頂的室內外空間,中央有一扇橢圓形窗戶,使用者在這里可俯瞰森林。

      The upper storey oversails the lower level with a rectangular volume clad in reclaimed corrugated iron, giving the impression it is "floating" above it.
      Inside, the lower storey contains the living room with a tree growing through the floor and anchoring the space. The surrounding greenery helps softens its material palette of glass, smooth concrete and corrugated iron.
      A spiral staircase leads to the upper storey and a generous double-height wooden walkway links the bedrooms at either end of the house.
      The walkway is an indoor-outdoor space with a glazed roof. An elliptical window sits at the centre of the walkway and acts as a window seat overlooking the forest.

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第5張圖片
      ▲ 玻璃屋頂
      It is topped with a glass roof


      人行道有兩個空腔,一側可以種植樹木,另一側的空地上則鋪設了防護網,使用者的孫子孫女可以在這里玩耍和站立。

      位于走道兩端的臥室采用白色墻面,窗戶寬敞,擁有俯瞰湖面和森林的大露臺。

      Punctuated by two voids, the walkway also enables trees to grow on one side. On the other, netting allows the owner's grandchildren to play and stand in the void.
      The bedrooms at the ends of the walkway are rendered with white walls and have expansive windows with large terraces overlooking the lake and the forest.

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第6張圖片
      ▲ 一條走道將臥室與房屋連為一體
      A walkway connects bedrooms through the house


      湖畔樹屋的浴室位于頂層的一個弧形凹槽內,是一個凸起的 "樹葉小屋"。小屋的外墻由干茅草覆蓋,其造型靈感來自于當地的鄉土建筑。

      除了使用廢舊波紋鐵皮,房屋的結構框架也是用建筑工地附近收集的舊鋅制成的。許多木材和玻璃元素也是廢棄物的重新利用。

      H2 解釋說:“當它們的壽命結束時,它們將被拆解,回到'廢料'循環中,重新用于其他用途,并將回歸土地固有的寧靜,就像建筑不存在一樣!

      Tree House by the Lake's bathroom sits in a raised "leaf hut" incorporated within a curved recess of the top floor. Clad in dried thatch, its shape is inspired by the region's vernacular architecture.
      As well as using scrap corrugated iron, the structural frame of the house is made from old zinc collected near the construction site. Many wood and glass elements were also repurposed from scrap.
      "When their life is over, they will be dismantled to return to the 'scrap' loop and reused for another purpose, and will return the inherent peace of the land as if the building did not exist," H2 explained.

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第7張圖片
      ▲ 樹木點綴家園
      Trees punctuate the home


      H2 是一家位于越南胡志明市的建筑設計和施工工作室。

      H2 is an architecture and construction studio based in Ho Chi Minh City, Vietnam.

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第8張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第9張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第10張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第11張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第12張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第13張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第14張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第15張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第16張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第17張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第18張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第19張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第20張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第21張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第22張圖片

      越南湖畔綠色奇跡——再生材料樹屋編織自然夢第23張圖片

      攝影:Dũng Huỳnh

      The photography is by Dũng Huỳnh.

      【專筑網版權與免責聲明】:本網站注明“來源:專筑網”的所有內容版權屬專筑網所有,如需轉載,請注明出處

      專于設計,筑就未來

      無論您身在何方;無論您作品規模大;無論您是否已在設計等相關領域小有名氣;無論您是否已成功求學、步入職業設計師隊伍;只要你有想法、有創意、有能力,專筑網都愿為您提供一個展示自己的舞臺

      投稿郵箱:submit@iarch.cn         如何向專筑投稿?

      掃描二維碼即可訂閱『專筑

      微信號:iarch-cn

      登錄專筑網  |  社交賬號登錄:

       匿名

      沒有了...
      評論加載中,請稍后!

      建筑 (13531 articles)


      居住建筑 (3848 articles)


      住宅 (3241 articles)


      樹屋 (40 articles)


      越南 (164 articles)


      木材 (3147 articles)


      玻璃 (2292 articles)


      金屬板 (49 articles)



      国产911在线观看|日韩gv国产gv欧美旡码|久久久综合香蕉尹人综合网|久久99亚洲网|CHINESEHD国产精品麻豆
    2. <s id="mub3f"><tr id="mub3f"><input id="mub3f"></input></tr></s>

    3. <dd id="mub3f"></dd>